Luk efteråret ind med aktuelle farver og materialer

Kalenderen siger efterår og vi er mere end klar til at give jer masser af tips og inspiration til den smukke årstid. Selvom solskinsdagene bliver færre og vi bliver tvunget mere indendørs, kan man sagtens invitere efterårets farver og materialer med ind i boligindretningen.

Gør brug af årstidens tilgængelige natur

  • Den nordiske stil gør det nemt for mange at ændre små detaljer i indretningen alt efter årstiden. Til efteråret har vi en generel anbefaling der lyder på masser af grene, kogler og træ. Dekorer sofabordet med glasvaser- eller kupler fyldt med kogler og gå en tur i skoven for at finde gæslinger eller grene til den høje vase på plankebordet. 
  • Til middagsselskabet i vennernes eller familiens skød, kan borddekorationen også være inspireret af årstiden. Aktuelle frugter i form af æbler og appelsiner samt kastanjer kan pryde det store fad på spisebordet, sammen med en masse stearinlys til at skabe den helt rette hyggestemning.
  • Natursten er også altid et hit i efterår/vinter månederne. Brug dem som base i din glasvase eller i lanternen og placér et stearinlys i midten for at tilføje et ekstra naturelement.

Vær ikke bange for at blande forskellige typer træ

Hvis indretningen trænger til en udskiftning af de større møbler, så passer interiør i naturmaterialer fantastisk godt ind i efteråret samt den generelle tendens til at blande forskellige træsorter. Vælg her et plankebord eller rundt egetræsbord til din spisestue og mix f.eks. med et sofabord eller spisebordsstole i lignende materialer. Alle former for accessoires, herunder lammeskind og jute tæpper er også med til at bidrage til dette miks af nordiske træmaterialer.

Valg af tekstiler og farver til dine accessories

Efterårets boligtilbehør bærer ofte præg af mere tunge tekstiler. Velour, fløjl, og plys er ofte gode valg til f.eks. dine pyntepuder og plaids. Også lænestole i plys samt langhåret tæpper er perfekte til at imødekomme de nordiske naturmaterialer. Husk at det tit kan gøre en stor forskel blot at skifte betrækket på dine puder i sofaen alt efter årstiden. Man kan ofte finde betræk til fornuftige priser uden at skulle købe helt nye pudebetræk med fyld. Derfor kan det samtidig være en god ide at vælge en sofa i en neutral farve så pudebetrækkene er nemme at skifte.

Hvordan ser din efterårsbolig ud?

Vi elsker når I deler jeres tips, tricks og boligdesigns med os. Tag os i dine opslag på Instagram eller send os en direkte besked, så kan det være vi viser dine ideer her på siden. Brug hashtagget #nimara.dk og find os under @nimara.dk.