Oprydningsudsalg 📦 - SPAR OP TIL 30% - Klik her
🚚 GLS LEVERING NÆSTE HVERDAG | ✓ FRI FRAGT OVER 5.000 KR
✉️ KONTAKT OS VIA CHAT ELLER MAIL | 📞 71 99 38 80

Vælg det perfekte plankebord

Plankeborde er strøget til tops på listen over danskernes foretrukne valg af spiseborde, og det er med god grund. De naturlige og varme nuancer i træet skaber ro og velvære samtidig med at det er elegant og stilfuldt og kan være med til at pifte spisestue op.

Hvad er et plankebord og hvilke træsorter findes der? 

  • Et plankebord laves af træplanker og er dermed et organisk materiale, som altid vil variere i forhold til åretegninger, farve og struktur. Dette gør at hvert enkelt bord er helt unikt. Du kan vælge imellem flere forskellige materialer til dit plankebord. Du kan bl.a. vælge træsorter som egetræ, ask, fyrretræ, valnøddetræ og mange flere. Valget af materiale er helt op til dig selv og hvad der passer ind i dit hjem. 
  • Hos os finder du plankeborde produceres med organiske kanter. Det betyder at bordkanten på de to langsider er naturlige og bølgede, ligesom træet der står i naturen. De knaster og revner, der naturligt kan være i et plankebord, har vi valgt at få udfyldt under fremstillingen, så bordpladen bliver mere glat og jævn, så samles der ikke madrester og støv i hullerne og det er nemmere at tørre af

Brug dit plankebord til kontoret – et skrivebord med planker 

Et kontor er et sted, hvor mange mennesker tilbringer deres tid. Med et plankebord, som arbejdsplads finder du et bord der både er praktisk og smukt på samme tid. Et plankeskrivebord minder meget om et almindeligt plankebord, bortset fra størrelsen, som typisk vil være omkring de 130-140 cm, alt efter hvor stor man vil have sin arbejdsplads

Brug dit plankebord, som sofabord – det flotte træbord til stuen 

Hvis du allerede har et plankebord, som spisebord, og godt kan lide den røde tråd igennem hjemmet. Så er der gode muligheder for at få denne samme stil ført ind i stuen. Der findes et hav af planke sofaborde, der kan være med til at føre den rustikke stil ind ti dit hjem. Et plankesofabord er lige som et almindeligt plankebord, blot mindre i pladen og lavere, så de passer til højden på sofaområdet. Du kan finde vores udvalg af sofaborde her. 

Mørkt eller lyst træ til dit plankebord? 

Et spørgsmål du skal spørge dig selv er, hvilken farve du gerne vil have dit plankebord skal være i. Der stor forskel i de to farver, da der er tale om to forskellige træsorter. Når du skal vælge farve til dit plankebord, er det helt op til dig, og hvilken stil du synes der passer ind i dit hjem. De lyse plankeborde er typisk populære i de nordiske hjem. Hvor den mørke farve til et plankebord oftest til det mere lyse bolig. Se vores udvalg af både lyse og mørke plankeborde her. 

Sådan beholder du den flotte glød og forlæng bordets levetid 

Ser dit træbord lidt kedeligt og tørt ud eller virker overfladen lidt ru, så er det ved at være tid til at bordet skal have en gang olie. Olien er med til at hærde bordpladen og giver derfor en hård og smudsafvisende overflade. Træ, der er mættet i olie, suger ikke væsker til sig, og tørrer heller ikke ud. På den måde kan du undgå revnedannelser i træet og levetiden på dit bord bliver forlænget betragteligt. Det gør samtidig også den daglige rengøring betydeligt nemmere. Hos os finder du flere former for olie til behandling af dit plankebord. Du finder bl.a. olier til smoked og almindeligt træ. Find dine plejeprodukter her.