Lørdagsrabat! 15% ekstra rabat på din bestilling lige nu. Skriv dit navn her og få rabatkoden
🚚 GLS LEVERING NÆSTE HVERDAG | ✓ FRI FRAGT OVER 5.000 KR
✉️ KONTAKT OS VIA CHAT ELLER MAIL | 📞 71 99 38 80

Guide: Hvordan du plejer og vedligeholder dine møbler

Guide: Hvordan du plejer og vedligeholder dine møbler

Mangler du produkter, som kan vedligeholde dine møbler?

På markedet findes en bred vifte af møbelplejeprodukter, men udfordringen opstår: Hvordan vælger man det, der matcher ens behov?
*
I denne vejledning har vi samlet de bedste plejeprodukter til dine møbler, og hvordan det skal anvendes. 

 

Hvorfor skal jeg anvende plejeprodukter?

Hos Nimara anbefaler vi Guardian Protections produkter, som er et af de førende leverandører og producenter af vedligeholdelses- og plejeprodukter til møbler på markedet. 

Produkterne er produceret med fokus på såvel kvalitet som brugervenlighed, hvilket muliggører kvalitets møbelpleje uden krav til meget erfaring. Derudover er mærket blevet tildelt “indeklima-mærket”, som sikrer at produkterne bidrager til det gode og sunde indeklima, og samtidigt er miljøvenligt. Dette betyder blandt andet; at ingen produkter indeholder silikone, og at alle sprayflasker er fremstillet med kulsyre.

 

Behandling af træ

Selvom træ er robust, så er det samtidig et materiale, der udvikler sig og kræver pleje. 

Dette betyder, at træ er særligt modtagelig overfor skjolder, revner og større risiko for udtørring, hvis det ikke er blevet overfladebehandlet.

Overfladebehandling er især vigtigt ved ubehandlet træ, da det ellers ikke har en anden form for beskyttelse, og der derfor er stor risiko for at miste træstrukturen af dagligdagens brug af møblet. De færreste træsorter kan holde til at stå ubehandlet i en længere periode, derfor anbefales overfladebehandling til alle træmøbler for at øge levetiden af møblet. 

Plejemiddel som anvendes er afhængigt af hvordan træmøblet er behandlet. Det rette plejemiddel vil øge levetiden på træet, og derved bevare sin flotte farve og struktur.

Forskellige behandlinger på træ:

  • Sæbebehandlet
  • Oliebehandlet
  • Lakeret
  • Laminat

.

.

Trærens

Denne trærens fra Guardian er perfekt til rengøring og affedtning af dine træmøbler, specielt hvis du står overfor at skulle vedligeholde dine møbler med enten sæbe eller olie.

Guardian møbelrens til træmøbler er et effektivt universalrengøringsmiddel til træ.

Brugervejledning: 

Produktet blandes med varmt vand og påføres i træets åreretning med en blød, fnugfri svamp eller klud, hvorefter der skures. 

Skulle træet blive ru, kan det slibes blødt med fint sandpapir, i årernes retning.


*
*
*
*
*

*
Slibesvamp til træ

Slibesvampen fra Guardian Protection med en overflade på 220 korn er perfekt til at forbedre og glatte træoverflader. Den er ideel til at forberede træet inden oliering af møbler eller til at give en fin finish.

Slibesvampen er fleksibel, har to slibesider og kan bruges både på tørre og våde overflader. Husk altid at følge træets naturlige fibre, når du sliber.

Vedligeholdelse af sæbebehandlede møbler er nemt og effektivt. Til daglig pleje anbefales det at tørre overfladen af med en ren, blød klud, der er fugtet med lunkent vand. Det er afgørende at undgå brug af rengøringsmidler eller kemikalier på møblerne

 

For at vedligeholde sæbebehandlede møbler, skal der jævnligt gives en sæbebehandling med vand og sæbespåner evt. træsæbe fra Guardian Protection.

 

På vores hjemmeside tilbyder vi et udvalg af forskellige olier og farver, som kan anvendes til træbehandling. Valget af farve afhænger af det ønskede resultat og udseende. Olien spiller en vigtig rolle i at beskytte træet mod udtørring, hvilket kan føre til revner i materialet. 

 

Sortpigmenteret:

Guardian Smoked pigmenteret olie anvendes til oliering af ubehandlet træ, hvor der ønskes et sort pigment eller til pleje af i forvejen sortpigmenteret olieret træ.

Kan købes her.

Almindelig træolie:

Ædeltræsolie anvendes til vedligeholdelse af ubehandlede eller olierede møbler i hårde træsorter som bøg, ask, eg, teak, merbau og lignende. 

Kan købes her.

Hvidpigmenteret olie:

Hvidpigmenteret Olie anvendes til oliering af ubehandlet træ, hvor der ønskes et hvidt pigment eller til pleje af i forvejen hvidpigmenteret olieret træ.

Kan købes her.

Brugervejledning:

Olien påføres i et jævnt fint lag med en fnugfri klud eller svamp i træets naturlige retning. Eventuel overskydende olie fjernes med en tør klud. Til daglig rengøring anbefales det at tørre overfladen med en klud opvredet i vand. Undgå at anvende sprit, benzin, salmiak, klor eller andre stærke rengøringsmidler. Afvask eventuelt møblerne i en mild sæbeopløsning en gang om måneden.

Møblet behandles 3-4 gange årligt eller mere efter behov (når møblerne udtørrer og ikke længere er vandafvisende). Berøringstør på ca. 2 timer. Gennemtør på ca. 10 timer.

 

'

Lak vask

Guardian Lak vask er specielt udviklet til rengøring, pleje samt beskyttelse af matte, lakerede overflader og kan anvendes på samtlige træsorter.

Guardian Lakvask er vandbaseret og indeholder ingen opløsningsmidler. Produktet er færdigblandet og klar til brug.

 

Brugervejledning:

Påfør (vask) i træets naturlige retning med en blød, fnugfri klud. Herefter aftørres med en hårdt opvredet klud for at fjerne eventuelt overskydende produkt. Lad herefter det behandlede møbel tørre ved normal stuetemperatur. Omrystes inden brug.

 

Laminatrens

Vi anbefaler Guardian Laminatrens til alle overflader i laminat. Det er nemt og effektivt til rengøring og opfriskning af laminatoverflader. Det renser bordets overflade samt tilfører en beskyttende hinde.

 

Brugervejledning:

Spray med ca. 20 cm afstand, et tyndt jævnt lag på møblet og gnid/polere efter med en fnugfri klud eller blød svamp – brug aldrig køkkenrulle

 

*

Lædersæbe

Guardian Lædersæbe er optimal til pleje af regenereret, korrigeret, bonded, PU- og kunstlæder. Produktet renser og tilfører overfladen næring, så de naturlige egenskaber bevares i længere tid.

Brugervejledning:

Guardian Lædersæbe er klar til brug og er nem at anvende.

Ryst flasken og hæld produktet på en blød svamp eller fnugfri klud og påfør det læderet med lette cirkulærer bevægelser.
For at undgå skjolder skal hele flader/hele møblet altid behandles.
Lad lædersæben ”hvile” i ca. 10 minutter, hvorefter møblet aftørres med en blød klud let opvredet i rent vand. Læderet tørre ved almindelig stuetemperatur. Nogle lædertyper kan blive lidt dybere eller mørkere i farven efter behandlingen. Det anbefales at anvende Guardian Lædersæbe 6-8 gange årligt. Omrystes inden brug.

 

Tekstil imprægnering

Vi anbefaler Guardian Tekstil Imprægnering til alle vores møbler i stof, både stole og sofaer. Imprægnering ændrer ikke på stoffets kvalitet eller åndbarhed, ligeledes forbliver udseendet det samme.

Det giver til gengæld en usynlig og yderst effektiv overfladebeskyttelse. Ved at imprægnere dit stofmøbel kan du spilde i den uden at væsken trænger ned i stoffet eller hynden.

 

Spray et jævnt lag af imprægnering på ny eller ny renset overflade, så det bliver ”vådt”. Lad tørre i ca. 90 minutter ved 20 grader.

For at kontrollere om behandlingen er tilstrækkelig, kan der – når imprægneringen er helt tør – testes med lidt vand.

Hvis vandet ikke ”ligger som perler” på overfladen, bør behandlingen gentages.

Giv dine møbler denne behandling et par gange om året, så du er sikker på at de hele tiden er imprægnerede og beskyttede. 

*
Skumrens

Er du uheldig og får du pletter på dine stofpolstrede møbler anbefaler vi Guardian Skumrens som er specialudviklet til at rengøre og rense alle former for tekstiler.

Produktet fjerner effektivt pletter fra kaffe, rødvin, sodavand, syltetøj, frugt, bær og lignende.

Det er specialudviklet til at rengøre og rense alle former for tekstilprodukter, det fjerner effektivt pletter, uden der efterlader skjolder.

Spray produktet direkte på pletten og massere herefter skummet ind i tekstilet med rene fingre (anvend evt. en blød fnugfri klud eller svamp). Lad produktet/skummet ”hvile i ca. 2 minutter hvorefter der aftørres med blød klud opvredet i rent vand. Gentag behandlingen ved vanskelige pletter.

*
*

.

.
*
*
Velour & Nubucklæder Børste

Guardian velour børste er udviklet til vedligeholdelse samt rengøring af velour tekstiler og  nubucklæder.

 

Møbler i metaller er nemme at vedligeholde grundet deres høje kvalitet og modstandsdygtige overflade. Møbler i rustfri, krom eller lakeret stål kan nemt aftørres og rengøres med sæbevand og en hårdt opvredet klud.

 

Hvis du har flere spørgsmål angående pleje og vedligeholdelse, er du meget velkommen til at kontakte os. 


Trustpilot